Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Kotlety z młodej kapusty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Fajny sposób na piątkowy "kotlet"

Kotlety z młodej kapusty

Składniki:

Kotlety z młodej kapusty

 

Sposób przygotowania:

Kotlety z młodej kapusty
Kapustę umyć, zalać wodą, posolić, ugotować. Odcedzić, wystudzić, zmielić. Przyprawić kucharkiem i pieprzem, wymieszać. Cebulę i czosnek obrać, posiekać drobno, dodać do kapusty, wymieszać. Uformować kotleciki, obtoczyć w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażyć na mocno rozgrzanym oleju z obu stron na kolor rumiany. Podawać z ziemniakami i surówką.