Smakowita

Smakowita

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 474]

Kotleciki z wątróbki wieprzowej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Bardzo smaczne i kruche kotleciki .

Kotleciki z wątróbki wieprzowej Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Kotleciki z wątróbki wieprzowej

 

  • 1/2 kg wątróbki wieprzowej
  • 6 łyżek sosu sojowego
  • pieprz 4 kolory świeżo zmielony
  • bułka tarta
  • oliwa do smażenia

Sposób przygotowania:

Kotleciki z wątróbki wieprzowej
Jeśli chcemy przygotować kotleciki z wątróbki wieprzowej należy wątróbkę umyć i pokroić w plasterki o grubości 1 cm,posypać pieprzem . Wlać sos ,dokładnie wymieszać i odstawić na ok.15 minut. Panierujemy w bułce tartej i smażymy na średnim ogniu na złoty kolor .Ważne , aby krótko smażyć i nie przypalić.Doskonale komponują się z ryżem smażonym po chińsku .
Kotleciki z wątróbki wieprzowej
Etap 1

Tagi:

sosy tarta