Beata1835

Beata1835

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 90]

Kotlet mielony

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Wykonaj według przepisu poniżej

Kotlet mielony

Składniki:

Kotlet mielony

 

  • 0,5 kg mięsa mielonego
  • 1 jajo
  • sól, pieprz, jarzynka - przyprawy
  • mleko
  • 2 bułki czerstwe
  • 1 duże cebula
  • olej do smażenia
  • Panierka :
  • bułka tarta
  • 1 jajo

Sposób przygotowania:

Kotlet mielony
Pokrój cebulę w drobną kosteczkę i usmaż aż się zarumieni.
W tym czasie włóż do miski mięso mielone.
Namocz bułki . Dodaj do niego odsączone z mleka bułki.
Dodaj całe jajo, przyprawy oraz usmażoną cebulkę.
Wszystko dokładnie wymieszaj, skosztuj, jeżeli uważasz że mięso jest bez smaku jeszcze je dopraw.
Następnie mięso formuj w podłużne piłeczki.
Każdego kotleta namocz w całym roztrzepanym jajku a potem opanieruj w bułce tartej.
Kolejnie wkładaj przygotowane mielone na rozgrzany olej aż do czasu jak się usmażą.

Danie takie możesz podawać z kartoflami i buraczkami :)