Sposób przygotowania:
Kotlet mielony
Pokrój cebulę w drobną kosteczkę i usmaż aż się zarumieni.
W tym czasie włóż do miski mięso mielone.
Namocz bułki . Dodaj do niego odsączone z mleka bułki.
Dodaj całe jajo, przyprawy oraz usmażoną cebulkę.
Wszystko dokładnie wymieszaj, skosztuj, jeżeli uważasz że mięso jest bez smaku jeszcze je dopraw.
Następnie mięso formuj w podłużne piłeczki.
Każdego kotleta namocz w całym roztrzepanym jajku a potem opanieruj w bułce tartej.
Kolejnie wkładaj przygotowane mielone na rozgrzany olej aż do czasu jak się usmażą.
Danie takie możesz podawać z kartoflami i buraczkami :)
W tym czasie włóż do miski mięso mielone.
Namocz bułki . Dodaj do niego odsączone z mleka bułki.
Dodaj całe jajo, przyprawy oraz usmażoną cebulkę.
Wszystko dokładnie wymieszaj, skosztuj, jeżeli uważasz że mięso jest bez smaku jeszcze je dopraw.
Następnie mięso formuj w podłużne piłeczki.
Każdego kotleta namocz w całym roztrzepanym jajku a potem opanieruj w bułce tartej.
Kolejnie wkładaj przygotowane mielone na rozgrzany olej aż do czasu jak się usmażą.
Danie takie możesz podawać z kartoflami i buraczkami :)