Sposób przygotowania:
Kotlet mielony z jajkiem
Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy.
Mięso mielone doprawiamy posiekaną cebulką, solą i pieprzem. Dodajemy bułkę tartą i jajka. Dokładnie wyrabiamy mięsną masę.
Mięso dzielimy na porcje i w każdej umieszczamy całe jajko. Dokładnie uklepujemy w kulkę i smażymy na głębokim tłuszczu, na wolnym ogniu.
Podajemy z ziemniakami i ulubionymi surówkami.
Mięso mielone doprawiamy posiekaną cebulką, solą i pieprzem. Dodajemy bułkę tartą i jajka. Dokładnie wyrabiamy mięsną masę.
Mięso dzielimy na porcje i w każdej umieszczamy całe jajko. Dokładnie uklepujemy w kulkę i smażymy na głębokim tłuszczu, na wolnym ogniu.
Podajemy z ziemniakami i ulubionymi surówkami.