Sposób przygotowania:
Jajka zapiekane w szpinaku
Na klarowanym maśle przesmażyć obrany i przeciśnięty czosnek. Wrzucić lekko rozmrożony szpinak, dusić aż odparuje. Doprawić solą i pieprzem.
Lekko przestudzony szpinak nałożyć do kokilek, zrobić łyżeczką (lub kieliszkiem) wgłębienia na jajko.
Następnego dnia rano jajka wybijać do miseczki i delikatnie wlewać do kokilek. Posypać lekko solą i pieprzem.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 10-12 minut, aż białko będzie ścięte.
Lekko przestudzony szpinak nałożyć do kokilek, zrobić łyżeczką (lub kieliszkiem) wgłębienia na jajko.
Następnego dnia rano jajka wybijać do miseczki i delikatnie wlewać do kokilek. Posypać lekko solą i pieprzem.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 10-12 minut, aż białko będzie ścięte.