Sposób przygotowania:
Grillowane pieczarki z mięsem mielonymPrzygotowanie pieczarek i farszu
![Grillowane pieczarki z mięsem mielonym Grillowane pieczarki z mięsem mielonym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/grillowane-pieczarki-z-miesem-mielonym-471478.jpg)
Pieczarki myjemy i dokładnie oczyszczamy. Usuwamy trzonki.
Cebulę kroimy w kostkę czosnek i chili kroimy drobno. Na patelni rozgrzewamy oliwę, smażymy krótko cebulę z czosnkiem i chili.
Dodajemy mięso mielone, smażymy, doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy oregano.
Dodajemy pomidory, smażymy razem, doprawiamy do smaku. Farsz studzimy, następnie faszerujemy kapelusze pieczarek.
Grillowanie pieczarek
![Grillowane pieczarki z mięsem mielonym Grillowane pieczarki z mięsem mielonym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/grillowane-pieczarki-z-miesem-mielonym-471479.jpg)
Nafaszerowane pieczarki wrzucamy na grilla.
Dodanie sera
![Grillowane pieczarki z mięsem mielonym Grillowane pieczarki z mięsem mielonym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/grillowane-pieczarki-z-miesem-mielonym-471480.jpg)
Na ok.10 minut przed końcem grillowania na pieczarkach układamy plastry sera żółtego. Czekamy, aż ser się roztopi, podajemy. Smacznego!