gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1321]

Schabowy z karkówki (z kością)

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Tak przygotowany schabowy z karkówki (z kością) podaję z ziemniakami i surówką na obiad. Polecam - szybko i smacznie.

Schabowy z karkówki (z kością)

Składniki:

Schabowy z karkówki (z kością)

 

Sposób przygotowania:

Schabowy z karkówki (z kością)

ETAP 1:

Schabowy z karkówki (z kością)
Rzobite plastry karkówki przyprawiamy z obu stron.

Plastry karkówki rozbijamy tłuczkiem. Następnie przyprawiamy z obu stron solą, pieprzem i przyprawą do ziemniaków.

ETAP 2:

Schabowy z karkówki (z kością)
Mąkę mieszamy w misce z bułką tartą łyżką.

Bułkę tratą mieszamy z mąką (1 łyżka mąki na 4 łyżki bułki tartej)

ETAP 3:

Schabowy z karkówki (z kością)
Przyprawione plastry karkówki maczamy w jajku i panierujemy.

Jajka roztrzepujemy na talerzu. Plastry mięsa maczamy w jajku i panierujemy w bułce tartej z mąką.

ETAP 4:

Schabowy z karkówki (z kością)
Plastry mięsa smażymy na rozgrzanym tłuszczu.

Smażymy na rozgrzanym tłuszczu.

Tagi:

schab mięso