Sposób przygotowania:
Schabowy z kością
Schab należy umyć i osuszyć a potem pokroić na kotlety między kośćmi.
Rozbić każdy kotlet tłuczkiem, posolić i oprószyć pieprzem.
Mąkę i kurkumę wymieszać z wodą, można dosolić.
Każdy kotlet obtoczyć w bułce tartej, zanurzyć w cieście i znów obtoczyć w bułce tartej.
Każdy kotlet smażyć na rumiano z obu stron na sporej ilości oleju.
Po usmażeniu odłożyć kotlety na kilka minut na kratkę.
Podawać z ulubionymi dodatkami.
Rozbić każdy kotlet tłuczkiem, posolić i oprószyć pieprzem.
Mąkę i kurkumę wymieszać z wodą, można dosolić.
Każdy kotlet obtoczyć w bułce tartej, zanurzyć w cieście i znów obtoczyć w bułce tartej.
Każdy kotlet smażyć na rumiano z obu stron na sporej ilości oleju.
Po usmażeniu odłożyć kotlety na kilka minut na kratkę.
Podawać z ulubionymi dodatkami.
![Schabowy z kością Schabowy z kością](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/schabowy-z-koscia-497050.jpg)
![Schabowy z kością Schabowy z kością](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/schabowy-z-koscia-497051.jpg)
![Schabowy z kością Schabowy z kością](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/schabowy-z-koscia-497052.jpg)