zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2415]

Schabowy z kością

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo smaczny, soczysty i chrupiący z zewnątrz kotlecik schabowy. Do niego suróweczka i ziemniaczki i mamy pycha obiad na te mroźne dni.

Schabowy z kością Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Schabowy z kością

 

  • 1 kg schabu z kością

 

 

 

  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Schabowy z kością
Schab należy umyć i osuszyć a potem pokroić na kotlety między kośćmi.

Rozbić każdy kotlet tłuczkiem, posolić i oprószyć pieprzem.

Mąkę i kurkumę wymieszać z wodą, można dosolić.

Każdy kotlet obtoczyć w bułce tartej, zanurzyć w cieście i znów obtoczyć w bułce tartej.

Każdy kotlet smażyć na rumiano z obu stron na sporej ilości oleju.

Po usmażeniu odłożyć kotlety na kilka minut na kratkę.

Podawać z ulubionymi dodatkami.
Schabowy z kością
kotlety opanierować, zanurzyć w cieście i znów opanierować
Schabowy z kością
kotlety smażyć na rumiano z obu stron na sporej ilości oleju
Schabowy z kością
usmażone kotlety położyć na kilka minut na kratce