Sposób przygotowania:
Kotlety szynkowo serowe w pekince
Liście kapusty zblanszować w osolonej wodzie, osączyć, dobrze osuszyć w ściereczce, odciąć nadmiar zgrubiałego nerwu, rozłożyć je na desce. Na każdym liściu ułożyć po plastrze sera i szynki, posypać posiekaną natką pietruszki. Liście złożyć jak krokiety (na zdjęciu). Panierować kolejno w mące, roztrzepanych jajkach i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Podawać z ziemniakami i surówką – u mnie pomidory z cebulą.
![Kotlety szynkowo serowe w pekince Kotlety szynkowo serowe w pekince](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kotlety-szynkowo-serowe-w-pekince-292410.jpg)
![Kotlety szynkowo serowe w pekince Kotlety szynkowo serowe w pekince](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kotlety-szynkowo-serowe-w-pekince-292411.jpg)
![Kotlety szynkowo serowe w pekince Kotlety szynkowo serowe w pekince](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kotlety-szynkowo-serowe-w-pekince-292412.jpg)
![Kotlety szynkowo serowe w pekince Kotlety szynkowo serowe w pekince](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kotlety-szynkowo-serowe-w-pekince-292413.jpg)
anemon
edytaha
Rzeczywiście kotlety powstają błyskawicznie i równie szybko znikają z talerzy :)