Sposób przygotowania:
Kotlety z kaszą jęczmienną i pekinką w sosie
Kotlety: Kaszę ugotować w 1 szklance wody i odrobiną soli. Gotować aż woda całkiem odparuję. Wystudzić. Kapustę pekińską drobno posiekać. Mięso wymieszać z kaszą ,kapustą, jajkiem, bułką tartą i pietruszką. Przyprawić. Wymieszać dokładnie. Zmoczoną dłonią formować kotlety. Obtaczać je w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Sos: Pieczarki obrać i pokroić w plasterki. W garnku rozgrzać masło. Wrzucić pieczarki i podsmażyć. Pieczarki zalać wodą. Dodać vegetę. Mąkę i śmietanę rozmieszać z odrobiną sosu,aby nie było grudek. Wlać całość do garnka. Do sosu włożyć kotlety i dusić ok. 15 minut pod przykryciem.