Sposób przygotowania:
Kotlety schabowe nadziewane pekinką
Schab umyć, wytrzeć papierowym ręcznikiem, pokroić, cienko rozbić.
Posolić, posypać pieprzem, odstawić na 20 min w chłodne miejsce.
Kapustę pekińską cienko pokroić, lekko posolić, posypać pieprzem.
Dodać chrzan i śmietanę, wymieszać.
Na rozbite kotlety, układać na środku farsz, zwijać, panierować najpierw w bułce tartej, na końcu w roztrzepanym jajku.
Smażyć na złoty kolor
na oleju, na małym ogniu( układamy zwinięciem do spodu) przekręcając kilka razy żeby się dosmażyły.
Smacznego.
Posolić, posypać pieprzem, odstawić na 20 min w chłodne miejsce.
Kapustę pekińską cienko pokroić, lekko posolić, posypać pieprzem.
Dodać chrzan i śmietanę, wymieszać.
Na rozbite kotlety, układać na środku farsz, zwijać, panierować najpierw w bułce tartej, na końcu w roztrzepanym jajku.
Smażyć na złoty kolor
na oleju, na małym ogniu( układamy zwinięciem do spodu) przekręcając kilka razy żeby się dosmażyły.
Smacznego.
Jojo
luna
Sarenka
Chupnięta
anullka7
Czupnięta,nic nie wypłynie:)trzeba tylko dobrze rozbić schab, żeby był duży kotlet.Dokładnie zwinąć boki i środek i smażyć zwinięciem do spodu,wtedy już nić się nie wydostanie.Mięsko będzie soczyste.
mirkakropka