anullka7

anullka7

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 514]

Kotlety schabowe nadziewane pekinką

  • 6
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Smaczne lekko pikantne kotlety.

Kotlety schabowe nadziewane pekinką

Składniki:

Kotlety schabowe nadziewane pekinką

 

  • 1/2 kg schabu wieprzowego bez kości (środkowego)
  • sól
  • pieprz
  • bułka tarta do panierki
  • 2-3 jajka
  • nadzienie:
  • 1 mała kapusta pekińska
  • sól
  • pieprz
  • 1/2 łyżeczki ostrego chrzanu ze słoiczka
  • 1 łyżka gęstej śmietany(12% lub 18%)
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Kotlety schabowe nadziewane pekinką
Schab umyć, wytrzeć papierowym ręcznikiem, pokroić, cienko rozbić.
Posolić, posypać pieprzem, odstawić na 20 min w chłodne miejsce.
Kapustę pekińską cienko pokroić, lekko posolić, posypać pieprzem.
Dodać chrzan i śmietanę, wymieszać.
Na rozbite kotlety, układać na środku farsz, zwijać, panierować najpierw w bułce tartej, na końcu w roztrzepanym jajku.
Smażyć na złoty kolor
na oleju, na małym ogniu( układamy zwinięciem do spodu) przekręcając kilka razy żeby się dosmażyły.

Smacznego.