Sposób przygotowania:
Kotlety
Kotlety nacieramy sola i pieprzem a potem smażymy na 2 łyżkach oleju po jakieś 3-4 minuty z każdej strony. Dolewamy do nich 1/2 szklanki wody, przykrywamy i dusimy na wolnym ogniu jakieś 25 minut. Po tym czasie odkrywamy i odparowujemy cała wodę.Marchewkę kroimy na plasterki i gotujemy 5 minut w osolonej lekko wodzie. 2 cebule kroimy na plasterki po czym smażymy na 2 łyżkach margaryny aż sie ładnie zeszkli. Do cebuli wsypujemy łyżkę mąki i lekko zasmażamy razem. dolewamy 8 łyżek rosołu, 8 łyżek śmietany i gotujemy mieszając. Doprawiamy solą i pieprzem. Osączona marchewke dodajemy co cebuli. Wsypujemy poszatkowane natkę i koperek. teraz ostatnia cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy ja na reszcie oleju i margaryny. Dodajemy poszatkowana kapustę.Doprawiamy sola pieprzem i kminkiem.Dusimy około 10 minut. Dodajemy ugotowany makaron do kapusty, resztę kwaśnej i słodkiej smietany i mocno podgrzewamy. Na tłuszczu na którym smażyły sie kotlety lekko karmelizujemy cukier, dodajemy wiśniówkę, ocet, orzechy i rodzynki. zagotowujemy. Mięso podajemy z makaronem i marchewka. Smacznego.