Sposób przygotowania:
Kotlety mielone z podgrzybkami
Podgrzybki blanszować w osolonej wodzie, osączyć, pokroić w kostkę. Na rozgrzanym maśle zeszklić posiekaną cebulę, dodać grzyby, podsmażyć, ostudzić.
Bułkę namoczyć w wodzie, odcisnąć. Do mięsa mielonego dodać jajko, zmiażdżony czosnek, odciśniętą bułkę, 1-2 łyżki bułki tartej, doprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym, dokładnie wyrobić. Pod koniec dodać zimne grzyby z cebulą, wymieszać.
Z masy mięsnej formować kotleciki, obtaczać w bułce tartej i smażyć z obu stron na rozgrzanej oliwie. Usmażone osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.
Bułkę namoczyć w wodzie, odcisnąć. Do mięsa mielonego dodać jajko, zmiażdżony czosnek, odciśniętą bułkę, 1-2 łyżki bułki tartej, doprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym, dokładnie wyrobić. Pod koniec dodać zimne grzyby z cebulą, wymieszać.
Z masy mięsnej formować kotleciki, obtaczać w bułce tartej i smażyć z obu stron na rozgrzanej oliwie. Usmażone osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.