Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Roladki schabowe w sosie serowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zastanawiasz się co dziś zrobić na obiad? Proponuję roladki schabowe z obłędnym nadzieniem w sosie serowym. Kilka prostych składników i pyszne roladki z porą lądują na Twoim talerzu. Spróbuj i przekonaj się sama.

Roladki schabowe w sosie serowym

Składniki:

Roladki schabowe w sosie serowym

 

Sposób przygotowania:

Roladki schabowe w sosie serowym

I

Roladki schabowe w sosie serowym
Przygotowanie mięsa, mieso kroimy w plastry, rozbijamy, doprawiamy i układamy farsz.

1. Mięso kroję plastry, rozbijam, doprawiam solą. Każdy kawałek mięsa smaruję musztardą, układam po słupku sera oraz ogórka

II

Roladki schabowe w sosie serowym
Zwijanie mięsa w roladki, owijanie boczkiem i ukłdanie na blaszce do pieczenia.

2. Mięso zwijam w roladki i owijam boczkiem.
3. Roladki układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piekę rozgrzanym piekarniku 40 minut w 180°C.

III

Roladki schabowe w sosie serowym
Przygotowanie sosu ze śmietany, sera oraz przypraw.

4. Śmietanę gotuję z startym serem mozzarellą, gałką muszkatołową i solą do smaku.
5. Sos wykładam na dno naczynia, układam na sosie upieczone roladki.

IV

6. Danie gotowe.
7. Smacznego