tomek458

tomek458

Szef Kuchni
[Przepisów: 32]

Filet drobiowy z marchewką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

To niezwykle proste w przygotowaniu a zarazem pyszne danie serwuję na obiad, gdy mam ochotę urozmaicić smak tradycyjnych kotletów schabowych

Filet drobiowy z marchewką

Składniki:

Filet drobiowy z marchewką

 

  • Na 6 porcji:

 

Sposób przygotowania:

Filet drobiowy z marchewką
1. Filety myjemy, osuszamy i kroimy wzdłuż na pół. Rozbijamy, oprószamy solą i pieprzem i układamy w wysmarowanej olejem brytfannie.

2. Marchewki obieramy, myjemy, ścieramy na tarce i posypujemy filety. Smarujemy majonezem.

3. Danie zapiekamy 40 minut w piekarniku rozgrzanym do 160C. Podajemy z ziemniakami lub kluskami. Dekorujemy bazylią.

Smacznego!

Tagi:

marchewka