Sposób przygotowania:
Kotlety drobiowe z serem i majonezem z piekarnika
Farsz:
Sery zetrzeć na tarce o dużych otworach.
Szczypiorek opłukać, pokroić.
Połączyć oba sery ze szczypiorkiem, dodać majonez, dokładnie wymieszać.
Bułkę namoczyć w mleku, odcisnąć, przepuścić przez maszynkę razem z filetem drobiowym.
Wybić jajko do miski, dodać sól i pierz, dokładnie wymieszać.
Mokrymi dłońmi formować z mięsa okrągłe kulki, lekko spłaszczyć, nakładać porcję farszu, dobrze zlepić, formować podłużne kotlety.
Białka jaj roztrzepać widelcem z solą i pieprzem.
Kotlety zanurzać w białku i panierować w tartej bułce.
Układać kotlety na wysmarowanej tłuszczem blasze i piec w nagrzanym piekarniku do 180 stop. Przez 15 minut, następnie odwrócić kotlety na drugą stronę i znów piec 15 minut.
Sery zetrzeć na tarce o dużych otworach.
Szczypiorek opłukać, pokroić.
Połączyć oba sery ze szczypiorkiem, dodać majonez, dokładnie wymieszać.
Bułkę namoczyć w mleku, odcisnąć, przepuścić przez maszynkę razem z filetem drobiowym.
Wybić jajko do miski, dodać sól i pierz, dokładnie wymieszać.
Mokrymi dłońmi formować z mięsa okrągłe kulki, lekko spłaszczyć, nakładać porcję farszu, dobrze zlepić, formować podłużne kotlety.
Białka jaj roztrzepać widelcem z solą i pieprzem.
Kotlety zanurzać w białku i panierować w tartej bułce.
Układać kotlety na wysmarowanej tłuszczem blasze i piec w nagrzanym piekarniku do 180 stop. Przez 15 minut, następnie odwrócić kotlety na drugą stronę i znów piec 15 minut.
ETAP 1:
ciasteczka
lukrowanepierniczki