Ag.Zetka

Ag.Zetka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1373]

Kotlety drobiowe z warzywami i serem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kotlety z piersi kurczaka to pomysł na szybki i prosty obiad. Aby je urozmaicić i dodać im smaku oraz koloru, zapiekłam je z papryką, ogórkiem kiszonym i serem.

Kotlety drobiowe z warzywami i serem

Składniki:

Kotlety drobiowe z warzywami i serem

 

Sposób przygotowania:

Kotlety drobiowe z warzywami i serem

ETAP 1:

Kotlety drobiowe z warzywami i serem
Piersi z kurczaka rozbijamy i oprószamy solą i pieprzem

Piersi z kurczaka kroimy na połówki, rozbijamy tłuczkiem, przyprawiamy solą i pieprzem.

ETAP 2:

Kotlety drobiowe z warzywami i serem
Mięso panierujemy i smażymy na rozgrzanym oleju

Mięso panierujemy kolejno: w mące, rozmąconym jajku i bułce tartej. Kotlety smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju.

ETAP 3:

Kotlety drobiowe z warzywami i serem
Na każdym kotlecie układamy po paseczku papryki i ogórka

Paprykę myjemy. Paprykę i ogórka kroimy w paseczki.

Obsmażone kotlety układamy w naczyniu do pieczenia. Na każdym kotlecie układamy po paseczku ogórka i papryki.

ETAP 4:

Kotlety drobiowe z warzywami i serem
Kotlety posypujemy startym serem i pieczemy

Kotlety posypujemy startym serem.

Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C na 10 minut.

Podajemy z ulubionymi dodatkami.


Tagi:

mięso danie