Sposób przygotowania:
Roladki drobiowe z serem i natką pietruszki
Mięso umyć osuszyć.
Każdą pierś przekroić na pół wzdłuż, rozbić dość cienko uważając by nie podziurawić mięsa.
Ser żółty oraz masło pokroić w grube słupki.
Każdy plaster mięsa oprószyć solą i pieprzem, ułożyć po kawałku masła oraz sera, posypać natką pietruszki.
Zwinąć szczelnie mięso u rulon nakładając najpierw dwa boki na siebie.
Każdą roladkę panierować w roztrzepanych jajkach z mlekiem a następnie w bułce tartej.
Smażyć na rozgrzanym oleju na rumiano z każdej strony.
Usmażone odsączyć na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu.
Każdą pierś przekroić na pół wzdłuż, rozbić dość cienko uważając by nie podziurawić mięsa.
Ser żółty oraz masło pokroić w grube słupki.
Każdy plaster mięsa oprószyć solą i pieprzem, ułożyć po kawałku masła oraz sera, posypać natką pietruszki.
Zwinąć szczelnie mięso u rulon nakładając najpierw dwa boki na siebie.
Każdą roladkę panierować w roztrzepanych jajkach z mlekiem a następnie w bułce tartej.
Smażyć na rozgrzanym oleju na rumiano z każdej strony.
Usmażone odsączyć na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu.
SylaUla
Martyna12
Dziękuję :)