Martyna12

Martyna12

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 213]

Roladki drobiowe z serem i natką pietruszki

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pomysł na podanie kotleta z piersi kurczaka. Mięso jest soczyste, po przekrojeniu wypływa roztopione masło i ciągnący się ser żółty wzbogacony o natkę pietruszki. Kotlety świetnie smakują z gotowanymi ziemniakami i ulubionym warzywem np. z brokułem.

Roladki drobiowe z serem i natką pietruszki

Składniki:

Roladki drobiowe z serem i natką pietruszki

 

Sposób przygotowania:

Roladki drobiowe z serem i natką pietruszki
Mięso umyć osuszyć.

Każdą pierś przekroić na pół wzdłuż, rozbić dość cienko uważając by nie podziurawić mięsa.

Ser żółty oraz masło pokroić w grube słupki.

Każdy plaster mięsa oprószyć solą i pieprzem, ułożyć po kawałku masła oraz sera, posypać natką pietruszki.

Zwinąć szczelnie mięso u rulon nakładając najpierw dwa boki na siebie.

Każdą roladkę panierować w roztrzepanych jajkach z mlekiem a następnie w bułce tartej.

Smażyć na rozgrzanym oleju na rumiano z każdej strony.

Usmażone odsączyć na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu.