Sposób przygotowania:
Gulasz z pieczarkami i ciecierzycąETAP 1:

Mięso umyć, osuszyć, pokroić w kostkę, zrumienić na rozgrzanym smalcu.
Przełożyć do rondla, wlać bulion, dodać odrobinę soli, liść laurowy, angielskie ziele i owoce jałowca, przykryć i gotować do miękkości.
ETAP 2:

Na tłuszczu po smażeniu mięsa zeszklić posiekaną cebulę, dodać posiekany czosnek i pieczarki, podsmażyć.
ETAP 3:

10 minut przed końcem gotowania mięsa dodać pieczarki z cebulą.
ETAP 4:

Śmietanę roztrzepać z mąką i wędzoną papryką, połączyć z mięsem.
ETAP 5:

Ciecierzycę osączyć z zalewy, przepłukać na sicie, wsypać do mięsa, wymieszać, zagotować. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym.