Sposób przygotowania:
Kotlety drobiowe z żółtym serem
Pierś z indyka pokroić na plastry (czyli na kotlety). Każdy delikatnie rozbić tłuczkiem. Następnie natrzeć solą, pieprzem oraz przyprawą do drobiu i czosnkiem granulowanym. Na każdym ułożyć w połowie plastry sera żółtego, zwinąć na pół.
W jednej misce lub talerzu rozbełtać jajka, a do drugiej wsypać bułkę tartą. Każdy kotlet panierować w rozbełtanym jajku , a następnie w bułce tartej.
Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obydwu stron na złoty kolor.
Rada:
Jeżeli lubicie podsmażoną cebulę to na każdym kotlecie można ułożyć po 2 łyżki zeszklonej cebuli i na to ketchup.
U mnie nie lubią za bardzo cebuli więc mam bez.
W jednej misce lub talerzu rozbełtać jajka, a do drugiej wsypać bułkę tartą. Każdy kotlet panierować w rozbełtanym jajku , a następnie w bułce tartej.
Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obydwu stron na złoty kolor.
Rada:
Jeżeli lubicie podsmażoną cebulę to na każdym kotlecie można ułożyć po 2 łyżki zeszklonej cebuli i na to ketchup.
U mnie nie lubią za bardzo cebuli więc mam bez.
biedroneczki
mocsłodkości
BozenaMatuszczyk
Dziękuje jest mi miło ze podoba się przepis;)
BozenaMatuszczyk
Dziękuję miło mi.;)
Czekoladka 2
BozenaMatuszczyk