Sposób przygotowania:
Kurczak nadziewany tartą cukinią, ryżem z prodiża
Kurczaka dobrze nacieramy przyprawami( majerankiem, słodką papryką, solą, pieprzem, curry) i wstawiamy na noc do lodówki.
Cukinię trzemy na tarce o dużych oczkach i solimy. Do potartej , nasolonej cukinii dodajemy sto gram ryżu i mieszamy.
Napychamy kurczaka farszem cukiniowo - ryżowym i wlewamy do środka pół szklanki wody z kawałkiem rozpuszczonej kostki rosołowej. Wkładamy kurczaka do prodiża i obok wykładamy resztę farszu.
Zalewamy szklanką wody, w której rozpuściliśmy pół kostki rosołowej.
Pieczemy około dwóch godzin, po godzinie obracamy kurczaka na drugą stronę i polewamy powstałym sosem.
Cukinię trzemy na tarce o dużych oczkach i solimy. Do potartej , nasolonej cukinii dodajemy sto gram ryżu i mieszamy.
Napychamy kurczaka farszem cukiniowo - ryżowym i wlewamy do środka pół szklanki wody z kawałkiem rozpuszczonej kostki rosołowej. Wkładamy kurczaka do prodiża i obok wykładamy resztę farszu.
Zalewamy szklanką wody, w której rozpuściliśmy pół kostki rosołowej.
Pieczemy około dwóch godzin, po godzinie obracamy kurczaka na drugą stronę i polewamy powstałym sosem.