Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Składanka schabowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kiedy znudzą się Wam tradycyjne schabowe albo zostaną z poprzedniego dnia, można wykorzystać je w inny sposób.

Składanka schabowa

Składniki:

Składanka schabowa

 

Sposób przygotowania:

Składanka schabowa

ETAP 1:

Składanka schabowa

1. Mięso kroimy w plastry, rozbijamy i doprawiamy pieprzem oraz solą.

2. 5 plastrów mięsa rozkładamy i smarujemy majonezem.

3. Na majonezie układamy po plastrze sera żółtego i po dwa plasterki pomidora.

ETAP 2:

Składanka schabowa

4. Szczypiorek drobno siekamy, posypujemy pomidory i przykrywamy farsz pozostałym schabem.

ETAP 3:

Składanka schabowa

5. Panierujemy w roztrzepanym widelcem jajku oraz w bułce tartej.

6. Smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju.

ETAP 4:

7. Kotlety gotowe.

8. Smacznego.