eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Kotlety Eli z kaszy jęczmiennej, orzechów włoskich

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przygotowałam kotlety z kaszy jęczmiennej i posiekanych orzechów włoskich. Kotlety podałam z sosem pieczarkowo śmietanowym.

Kotlety Eli z kaszy jęczmiennej, orzechów włoskich

Składniki:

Kotlety Eli z kaszy jęczmiennej, orzechów włoskich

składniki kotletów

przyprawy

  • 1 łyżka przyprawy do mięs
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku

pozostałe składniki

Sposób przygotowania:

Kotlety Eli z kaszy jęczmiennej, orzechów włoskich

przygotowanie składników

Kotlety Eli z kaszy jęczmiennej, orzechów włoskich
Przygotować wszystkie składniki kotletów.

Łuskane orzechy posiekać. Cebulę obrać i pokroić. Jajka wybić do miseczki. Przygotować kaszę.

przygotowanie kotletów

Kotlety Eli z kaszy jęczmiennej, orzechów włoskich
Wszystkie składniki kotletów włożyć do miski.

Kaszę, orzechy, cebulę, jajka i przyprawy włożyć do miski.

przygotowanie kotletów cd

Kotlety Eli z kaszy jęczmiennej, orzechów włoskich
Wszystkie składniki dokładnie wymieszać.

Całość dokładnie wymieszać. Jeśli masa nie będzie się kleić, dosypać bułki tartej i jeszcze raz wymieszać.

przygotowanie kotletów cd

Kotlety Eli z kaszy jęczmiennej, orzechów włoskich
Obtoczyć w bułce tartej uformowane kotlety.

Z przygotowanej masy formować owalne kotlety i obtoczyć w bułce tartej.

przygotowanie kotletów cd

Kotlety Eli z kaszy jęczmiennej, orzechów włoskich

Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć kotlety z obu stron na rumiano.

przygotowanie kotletów cd

Kotlety Eli z kaszy jęczmiennej, orzechów włoskich

Ja kotlety podałam z sosem pieczarkowo śmietanowym. Smacznego!