eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1771]

Jesienne leczo Eli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przygotowałam jesienne leczo z czerwonej papryki, dyni hokkaido, cebuli, kiełbasy i pomidorów. Do leczo dodałam keczup.

Jesienne leczo Eli

Składniki:

Jesienne leczo Eli

warzywa

  • 1 dynia hokkaido - około 1 kg
  • 5 dużych czerwonych papryk
  • 5 dużych cebul
  • 1 mały por - jasna część
  • 5 dużych pomidorów

dodatki

  • 1 kg kiełbasy podwawelskiej
  • 1 szklanka ostrego keczupu - szklanka 250 ml
  • 8 łyżek oleju rzepakowego

przyprawy

Sposób przygotowania:

Jesienne leczo Eli

przygotowanie leczo

Jesienne leczo Eli
pokrojoną kiełbasę wrzucić na rozgrzany olej.

Kiełbasę pokroić na pół krążki. W dużym garnku rozgrzać olej i dodać kiełbasę.

przygotowanie leczo cd

Jesienne leczo Eli
Do kiełbasy dodać pokrojoną cebulę i pora.

Na kiełbasę wsypać pokrojonego pora i cebulę w piórka.

przygotowanie leczo cd

Jesienne leczo Eli
Papryki po opłukaniu i usunięciu nasion pokroić w słupki.

Papryki opłukać, usunąć gniazda nasienne. Miąższ pokroić w słupki i dodać do garnka.

przygotowanie leczo cd

Jesienne leczo Eli
Umytą dynię pokroić w kostkę razem ze skórką.

Dynię opłukać przekroić na połowę i usunąć pestki. Miąższ dyni pokroić kostkę razem ze skórką i dodać do papryki.

przygotowanie leczo cd

Jesienne leczo Eli

Pomidory sparzyć , obrać ze skórki, pokroić i dodać do dyni.

przygotowanie leczo cd

Jesienne leczo Eli

Do leczo dodać keczup, przyprawy i wymieszać. Przykryć garnek pokrywką i dusić dynia i papryka będą al dente. Smacznego!


Tagi:

dania leczo dynia