eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Gulasz Eli z piersi kurczaka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przygotowałam gulasz z piersi kurczaka. Mięsko było bardzo kruche po dodaniu soku z kiszonych ogórków.

Gulasz Eli z piersi kurczaka

Składniki:

Gulasz Eli z piersi kurczaka

mięso

  • 750 g piersi kurczaka

pozostałe składniki

  • 2 duże cebule
  • 1 główka czosnku
  • 6 łyżek oleju
  • 100 ml soku z kiszonych ogórków

przyprawy

  • 1 łyżka przyprawy do kurczaka
  • 1 łyżka słodkiej papryki
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Gulasz Eli z piersi kurczaka

przygotowanie składników

Gulasz Eli z piersi kurczaka
Obrane cebule pokroić.. Czosnek przecisnąć przez praskę.

Cebule obrać z łupinek i drobno pokroić. Czosnek obrać z łupinek i przecisnąć przez praskę.

przygotowanie składników cd

Gulasz Eli z piersi kurczaka
Opłukane i osuszone piersi kurczaka pokroić w dużą kostkę.

Piersi kurczaka opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić w dużą kostkę.

przygotowanie gulaszu

Gulasz Eli z piersi kurczaka
Pokrojonego kurczaka obsmażyć na rozgrzanym oleju.

Na patelni rozgrzać olej, dodać kurczaka i obsmażyć ze wszystkich stron.

przygotowanie gulaszu cd

Gulasz Eli z piersi kurczaka
Do kurczaka dodać czosnek, cebulę i przyprawy.

Do mięsa dodać cebulę, czosnek przyprawę, paprykę sól, pieprz i razem przesmażyć. Do mięsa wlać sok z ogórków, dolać wody i dusić aż mięso będzie miękkie.

przygotowanie gulaszu cd

Gulasz Eli z piersi kurczaka

Gotowy gulasz rozłożyć na talerze. Ja podałam gulasz z ziemniakami i ogórkami konserwowymi. Smacznego!