Sposób przygotowania:
Kotlety pizzerkiI

1. Mięso myję, osuszam, bardzo drobno kroję, mięso przekładam do miski. Papryki, ogórki, obraną cebulę, umyte pieczarki, bardzo drobno kroję i dodaję do mięsa.
II

2. Wbijam jajka, wsypuję mąki, sól, paprykę ostrą, wlewam sos sojowy, ketchup ( 1 łyżkę). Wszystko dokładnie mieszam i nakładam łyżką na rozgrzany olej w kształcie kotleta schabowego. Kotlety smażę z obu stron.
III

3. Kotlety po usmażeniu układam na półmisku, posypuję żółtym serem startym na tarce o dużych oczkach. Nie ma konieczności zapiekania, bo ser pod wpływem ciepła z kotletów sam się rozpuści.
4. Kotlety przed podaniem polewam ketchupem.
IV
5. Gotowe.
6. Smacznego.
robaczek
mocsłodkości