Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 662]

Kotlety pizzerki

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 9
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Znudziły Ci się zwykłe kotlety, wypróbuj ten przepis, prosty w przygotowaniu, wszystkie składniki mieszasz razem w misce. Takie kotlety polubią małe pociechy, szybko zginą ze stołu. Przekonaj się sam.

Kotlety pizzerki

Składniki:

Kotlety pizzerki

 

Sposób przygotowania:

Kotlety pizzerki

I

Kotlety pizzerki
Przygotowanie mięsa, mięso drobno kroimy, przygotowanie warzyw i pieczarek, drobno kroimy.

1. Mięso myję, osuszam, bardzo drobno kroję, mięso przekładam do miski. Papryki, ogórki, obraną cebulę, umyte pieczarki, bardzo drobno kroję i dodaję do mięsa.

II

Kotlety pizzerki
Dodajemy pozostałe składniki i smażymy kotlety na rozgrzanym oleju.

2. Wbijam jajka, wsypuję mąki, sól, paprykę ostrą, wlewam sos sojowy, ketchup ( 1 łyżkę). Wszystko dokładnie mieszam i nakładam łyżką na rozgrzany olej w kształcie kotleta schabowego. Kotlety smażę z obu stron.

III

Kotlety pizzerki
Przygotowanie sera żółtego.

3. Kotlety po usmażeniu układam na półmisku, posypuję żółtym serem startym na tarce o dużych oczkach. Nie ma konieczności zapiekania, bo ser pod wpływem ciepła z kotletów sam się rozpuści.
4. Kotlety przed podaniem polewam ketchupem.

IV

5. Gotowe.
6. Smacznego.