Sposób przygotowania:
Kotlety mielone z marchewką
Marchewkę myjemy i obieramy ze skórki. Ścieramy na tarce o dużych oczkach do miski.
Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w drobną kosteczkę. Dodajemy do marchewki. Następnie dodajemy mięso mielone, kaszę manną, zioła, jajko i bułkę tartą. Wyrabiamy przez chwilę mięso i zaczynamy lepić kotleciki, lekko je spłaszczając.
Obtaczamy kotlety w bułce tartej. Na patelni rozgrzewamy olej i na gorący tłuszcz kładziemy kotlety. Zmniejszamy gaz i smażymy na złoty kolor z obu stron ( około 5 minut z każdej strony).
Odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.
Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w drobną kosteczkę. Dodajemy do marchewki. Następnie dodajemy mięso mielone, kaszę manną, zioła, jajko i bułkę tartą. Wyrabiamy przez chwilę mięso i zaczynamy lepić kotleciki, lekko je spłaszczając.
Obtaczamy kotlety w bułce tartej. Na patelni rozgrzewamy olej i na gorący tłuszcz kładziemy kotlety. Zmniejszamy gaz i smażymy na złoty kolor z obu stron ( około 5 minut z każdej strony).
Odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.