Sposób przygotowania:
Soczyste kotlety mielone z łopatki z papryką
Cebulę i paprykę bez gniazdka nasiennego pokroić w małą kosteczkę i na oleju podsmażyć na złocisty kolor cebuli, wystudzić.
Do miski dać mieloną łopatkę, kucharek, pieprz mielony, jajka, cebulę z papryką, tartą bułkę, wlać wodę i wszystko ręką dokładnie wyrobić.
Formować zwilżonymi w wodzie zimnej rękoma okrągłe i nie duże kulki. Obtaczać w mące i kłaść na gorący olej, trochę je spłaszczyć widelcem.
Smażyć na rumiano z każdej strony na średnim ogniu (duży ogień wierzch mocno usmaży, a środek surowy), z dwa razy obracać na każdą stronę.
Smakują i na ciepło i na zimno.
Do miski dać mieloną łopatkę, kucharek, pieprz mielony, jajka, cebulę z papryką, tartą bułkę, wlać wodę i wszystko ręką dokładnie wyrobić.
Formować zwilżonymi w wodzie zimnej rękoma okrągłe i nie duże kulki. Obtaczać w mące i kłaść na gorący olej, trochę je spłaszczyć widelcem.
Smażyć na rumiano z każdej strony na średnim ogniu (duży ogień wierzch mocno usmaży, a środek surowy), z dwa razy obracać na każdą stronę.
Smakują i na ciepło i na zimno.