Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Kotlety z warzywno-jajecznym nadzieniem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Kotlety schabowe nadziewane warzywami i jajkiem to świetny sposób na smaczne mięso w nowej odsłonie.

Kotlety z warzywno-jajecznym nadzieniem Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Kotlety z warzywno-jajecznym nadzieniem

 

Sposób przygotowania:

Kotlety z warzywno-jajecznym nadzieniem
Na rozgrzanym maśle podsmażyć posiekany por, paprykę i boczniaki. Wlać jajko, oprószyć solą i pieprzem, zamieszać, usmażyć, ostudzić.

Mięso umyć, osuszyć, zbić tłuczkiem przez folię na cienkie płaty. Oprószyć solą i pieprzem, natrzeć zmiażdżonym czosnkiem.

Na płaty mięsa włożyć porcję nadzienia, zwinąć w roladki, spiąć wykałaczkami. Panierować w mące, roztrzepanym jajku i pokruszonych płatkach kukurydzianych.

Smażyć na rozgrzanym oleju ze wszystkich stron na złoty kolor. 
Kotlety z warzywno-jajecznym nadzieniem
Na maśle podsmażyć pokrojone warzywa i grzyby.
Kotlety z warzywno-jajecznym nadzieniem
Wbić jajko, dodać przyprawy, usmażyć jak jajecznicę.
Kotlety z warzywno-jajecznym nadzieniem
Na przyprawione mięso włożyć porcję jajecznicy.
Kotlety z warzywno-jajecznym nadzieniem
Mięso z nadzieniem zwinąć, panierować w mące, jajku i płatkach kukurydzianych.
Kotlety z warzywno-jajecznym nadzieniem
Smażyć w dość dużej ilości tłuszczu.

Tagi:

danie mięso