Sposób przygotowania:
kotlety jajeczne z pietruszką
Do garnka wlewamy wodę. Solimy by skorupka jaja nie popękała. Wkladamy jaja i gotujemy na twardo. Wystudzone jaja obieramy ze skorupki. Krosimy bardzo drobno. Siekamy naszą natkę pietruszki. Dodajemy do jajek i dokładnie ze sobą mieszamy.
pieprzymy i solimy.
Do talerza jednego wsypujemy bułkę tartą i do głebszego rozbijamy jaja i mieszamy widelcem.
Z masy jajecznej formujemy kotlety. Maczamy wpierw w bulce tartej w jaju i pozneij znowu w bułce tartej,
Smazymy na bardzo dobrze rozgrzanym tłuszczu.
Nasze kotlety jajeczne smazymy z obu stron, na złocisty kolor.
Wykładamy na blachę usmażone kotlety , polewamy pzostalym tłuszczem ze smażenia i wkładamy na 10 minut do piekarnika
pieprzymy i solimy.
Do talerza jednego wsypujemy bułkę tartą i do głebszego rozbijamy jaja i mieszamy widelcem.
Z masy jajecznej formujemy kotlety. Maczamy wpierw w bulce tartej w jaju i pozneij znowu w bułce tartej,
Smazymy na bardzo dobrze rozgrzanym tłuszczu.
Nasze kotlety jajeczne smazymy z obu stron, na złocisty kolor.
Wykładamy na blachę usmażone kotlety , polewamy pzostalym tłuszczem ze smażenia i wkładamy na 10 minut do piekarnika