Sposób przygotowania:
Kotlety jajeczno ziemniaczane
Ziemniaki obrać umyć i ugotować. 4 jajka umyć pod bieżącą ciepłą wodą, również ugotować. Cebulę kroimy na drobną kostkę a por kroimy w talarki . Na patelnię wlewamy trochę oleju, rozgrzewamy, następnie wrzucamy cebulę z porem i czosnek. Smażymy na jasny kolor. Do miski, przez maszynkę przekręcamy ugotowane ziemniaki. Jajka obrać ze skorupek i również przekręcamy przez maszynkę . Następnie dodajemy surowe jajko, szklankę bułki tartej i otręby pszenne . To wszystko mieszamy. Po dokładnym wymieszaniu produktów dodajemy sól pieprz, paprykę słodką. Następnie dodajemy smażoną cebulę z porem oraz pokrojoną drobniutko natkę pietruszki . To wszystko jeszcze raz dokładnie wyrabiamy i na chwilę odstawiamy. Do talerza wsypujemy mąkę. Na patelni rozgrzewamy olej .Z wyrobionego ciasta formujemy kotleciki ,obtaczamy w mące i smażymy z obu stron.