WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2167]

Kotlety lwowskie

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Kotlety lwowskie czyli kotleciki mielone z piersi kurczaka z żółtym serem i gałką muszkatołową. Aromatyczne, soczyste i pyszne.

Kotlety lwowskie Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kotlety lwowskie

 

Sposób przygotowania:

Kotlety lwowskie

ETAP 1:

Bułkę namoczyć w wodzie. Odcisnąć. Mięso drobiowe pokroić na kawałki. Mięso i bułkę zmielić razem w maszynce do mięsa. Ser zetrzeć na tarce na drobnych oczkach i dodać do mięsa. Dodać też żółtka, miękkie masło i przyprawy. Wymieszać na jednolitą masę mięsną.

Formować kotlety i panierować je w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju i wykładać na półmisek.

Podawać z ulubionymi dodatkami.

Kotlety lwowskie
Kotlety lwowskie w trakcie smażenia na patelni
Kotlety lwowskie
Masa mięsna na kotlety lwowskie po wymieszaniu
Kotlety lwowskie
Wszystkie składniki na kotlety umieszczone w misce
Kotlety lwowskie
Mięso drobiowe zmielone z namoczona bułką