Sposób przygotowania:
Roladki kurczaka w płatkach ryżowych
Pierś kurczaka obrać w wszelkich żyłek i tłuszczu, umyć i osuszyć za pomocą ręcznika papierowego. Każdą pierś przekroić cienko wzdłuż na kilka cienkich, długich plastrów. Każdy z plastrów delikatnie rozbić pod folia, najlepiej drewnianym tłuczkiem.Posypać sola i pieprzem z obu stron. U cieńszej nasady każdego plastra, kładziemy po łyżeczce masła i po kawałku sera żółtego. Zawijamy ciasno roladki. Do woreczka foliowego wrzucić płatki ryżowe, wypuścić powietrze, zwinąć i zmiażdżyć je palcami, po czym wysypać je do miseczki. Jajo dobrze rozbełtać i dodać niewielka ilość vegety. Obtaczamy najpierw w mace, potem w jajku i na koniec w płatkach ryżowych. Wrzucić na rozgrzany olej - nie żałować tłuszczu - i smażyć z każdej strony na rumiany kolor. Smażymy na średnim ogniu, uważając aby panierka nam sie nie przypaliła. Pod koniec smażenia, przykrywamy kotlety pokrywka, zmniejszamy ognień, aby środek mięsa się dosmażył.
andzia67
luna
Natala1210
Śliweczka
msewka
anusia2402