halina

halina

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 717]

Kotlety marynowane wieprzowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Przyrządzamy mięso wieprzowe na różne sposoby . Kotlety marynowane z karkówki w jogurcie są smaczne i delikatne.

Kotlety marynowane wieprzowe

Składniki:

Kotlety marynowane wieprzowe

 

  • karkówka bez kości 80 dag
  • jogurt naturalny 300 ml
  • jajko 2 sztuki
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • bułka tarta do panierowania
  • olej do smażenia
  • przyprawa do karkówki 2 łyżeczki

Sposób przygotowania:

Kotlety marynowane wieprzowe
Mięso umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym. Następnie pokroić mięso na kotlety. Zbić tłuczkiem, włożyć do pojemnika . Jogurt wymieszać z przyprawą do karkówki i zalać mięsne kotlety.

Włożyć do lodówki na 3-4 godziny. Następnie oprószyć solą i pieprzem, odstawić na pół godziny.

Następnie panierujemy kotlety w roztrzepanych jajkach i bułce tartej.

Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron.