agusia2361

agusia2361

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 506]

marynowane kotlety wieprzowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Schabowe te zrobiła pierwszy raz moja mama,bardzo mi zasmakowały i robię je na specjalne okazje.

marynowane kotlety wieprzowe

Składniki:

marynowane kotlety wieprzowe

 

  • czosnku,po 3 łyżeczki przyprawy greckiej lub meksykańskiej i czarnego pieprzu,5 łyżek oliwy,sól

Sposób przygotowania:

marynowane kotlety wieprzowe
Mięso bardzo dokładnie opłukać i rozbić tłuczkiem. Czosnek obrać i zmiażdżyć go razem z pieprzem. Wymieszać z przyprawą, sola oraz oliwą na pastę. Pikantną masą smarujemy kotlety po każdej stronie. Smażyć je na patelni (bez dodatku tłuszczu), uważać żeby się nie przypaliły.Smażyć 4 minuty z każdej strony. Podawać gorące z bagietką.