Sposób przygotowania:
Kotlety wieprzowe
MARYNATA;
Wymieszać czerwone wino z koncentratem pomidorowym. Przyprawić solą i pieprzem. Kotlety trzymać w marynacie przez 8-12 godzin. Cebule obrać, pokroić w krążki. Pomidory naciać na krzyż, sparzyć, zahartować w zimnej wodzie. Obrać ze skórki, podzielić na ósemki, usunąc pestki, a miąższ pokroić w kostkę. Grzyby osączyc na sicie. Natkę pietruszki umyć, pozostawić troszke do przybrania, resztę posiekać. Kotlety wyjąć z marynaty, osuszyć. Smażyć na gorącym oleju około 12 minut. Wyjąć z patelni i odstawić w ciepłe miejsce. Cebulę poddusić w tłuszczu pozostałym ze smażenia, dodać grzyby. Przyprawić solą i pieprzem. Wlać śmietanę. Przyprawić do smaku odrobiną marynaty. Dodać pokrojone pomidory i posiekaną natkę. wszystko razem dokładnie wymieszać. Kotlety podawać z grzybami przybrane odłożoną natką pietruszki.
Wymieszać czerwone wino z koncentratem pomidorowym. Przyprawić solą i pieprzem. Kotlety trzymać w marynacie przez 8-12 godzin. Cebule obrać, pokroić w krążki. Pomidory naciać na krzyż, sparzyć, zahartować w zimnej wodzie. Obrać ze skórki, podzielić na ósemki, usunąc pestki, a miąższ pokroić w kostkę. Grzyby osączyc na sicie. Natkę pietruszki umyć, pozostawić troszke do przybrania, resztę posiekać. Kotlety wyjąć z marynaty, osuszyć. Smażyć na gorącym oleju około 12 minut. Wyjąć z patelni i odstawić w ciepłe miejsce. Cebulę poddusić w tłuszczu pozostałym ze smażenia, dodać grzyby. Przyprawić solą i pieprzem. Wlać śmietanę. Przyprawić do smaku odrobiną marynaty. Dodać pokrojone pomidory i posiekaną natkę. wszystko razem dokładnie wymieszać. Kotlety podawać z grzybami przybrane odłożoną natką pietruszki.