Sposób przygotowania:
Kotlety wieprzowe z sosem myśliwskim
Kotlety delikatnie rozbić na grubość ok. 1,5 cm natrzeć czosnkiem przeciśniętym przez praskę, majerankiem, solą oraz pieprzem i odstawić do lodówki na noc. Następnego dnia obsmażyć ich na oleju, przełożyć do brytfanny, podlać bulionem i piec w temp. 160 st przez 40 min. Sos myśliwski: Grzybki zalać zimną wodą i gotować do miękkości. Następnie odcedzić (wywar pozostawić) i pokroić w paseczki. Ogórki oraz wędzonkę pokroić w kostkę. Cebulę obrać, pokroić w kostkę i zeszklić na oleju, a następnie wymieszać z koncentratem pomidorowym. Z mąki i masła zrobić zasmażkę, dodać bulion oraz wywar grzybowy i mieszając gotować, aż zgęstnieje. Następnie dodać cebulę z koncentratem, pokrojone grzyby, wędzonkę, ogórki oraz wino. Na koniec dodać wszystkie przyprawy i dusić wszystko razem aż sos będzie dość gęsty. Kotlety podawać polany sosem wraz z ziemniakami i dowolną surówką.