Sposób przygotowania:
Kotlety mielone z cebulką
Świeże mięso mielone z indyka w misce dokładnie wyrobić na kleistą masę z jajkiem, posiekaną cebulą, tartą bułką, bułką odciśniętą po moczeniu z wody, pieprzem mielonym, solą, kucharkiem, papryką słodką.
Z mięsa formować kotlety mielone, obtoczyć w mące, kłaść na gorący smalec lekko je spłaszczyć, smażyć na rumiano z każdej strony, usmażone odkładać na talerz.
Na tłuszcz po kotletach wsypać pokrojoną w piórka cienkie cebule, posypać cukrem, solą, papryką ostrą i smażyć do miękkości cebuli, na koniec dodać do cebuli kotlety i pod przykryciem dusić z 10 minut na małym ogniu.
Z mięsa formować kotlety mielone, obtoczyć w mące, kłaść na gorący smalec lekko je spłaszczyć, smażyć na rumiano z każdej strony, usmażone odkładać na talerz.
Na tłuszcz po kotletach wsypać pokrojoną w piórka cienkie cebule, posypać cukrem, solą, papryką ostrą i smażyć do miękkości cebuli, na koniec dodać do cebuli kotlety i pod przykryciem dusić z 10 minut na małym ogniu.