ziutula

ziutula

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1019]

Kiełbasa pieczona z warzywami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Z frytownicy potrawy są mniej tłuste i są szybciej przygotowane z minimalną ilością oleju, dzięki temu są mniej kaloryczne.

Kiełbasa pieczona z warzywami Więcej zdjęć (10)

Składniki:

Kiełbasa pieczona z warzywami

 

Sposób przygotowania:

Kiełbasa pieczona z warzywami
Kiełbasę świeżą (u mnie śląska) obrać z flaka, przekroić nie za mocno na połowę wzdłuż i natrzeć papryką ostrą i słodką.

Do kosza frytownicy włożyć papier do pieczenia, położyć kiełbasę i trochę spryskać olejem rzepakowym i zamknąć kosz.

Frytownicę nastawić na 185C i 15 minut.

Paprykę pokroić na większe kawałki, cebule na talarki, czosnek pokroić drobno, wymieszać dokładnie wszystko z 2 łyżeczkami oleju, przyprawą do wieprzowiny.

Gdy frytownica da sygnał kiełbasę obrócić i wsypać warzywa, piec w 190C 13 minut.

Podać do pieczywa z musztardą, keczupem.
Kiełbasa pieczona z warzywami z airfyer
Kiełbasa bez flaka jest bardziej wysmażona.
Kiełbasa pieczona z warzywami z airfyer
Olejem spryskać lub pędzelkiem posmarować
Kiełbasa pieczona z warzywami z airfyer
Gdy pieę z warzywami to kładę papier lub forma silikonowa.
Kiełbasa pieczona z warzywami z airfyer
Warzywa można dodać jakie się lubi smakowo.
Kiełbasa pieczona z warzywami z airfyer
Kiełbasa pieczona z warzywami z airfyer
Kiełbasa pieczona z warzywami z airfyer
Kiełbasa pieczona z warzywami z airfyer
Kiełbasa pieczona z warzywami z airfyer