Sposób przygotowania:
Kiełbasa pieczona z warzywami
Kiełbasę świeżą (u mnie śląska) obrać z flaka, przekroić nie za mocno na połowę wzdłuż i natrzeć papryką ostrą i słodką.
Do kosza frytownicy włożyć papier do pieczenia, położyć kiełbasę i trochę spryskać olejem rzepakowym i zamknąć kosz.
Frytownicę nastawić na 185C i 15 minut.
Paprykę pokroić na większe kawałki, cebule na talarki, czosnek pokroić drobno, wymieszać dokładnie wszystko z 2 łyżeczkami oleju, przyprawą do wieprzowiny.
Gdy frytownica da sygnał kiełbasę obrócić i wsypać warzywa, piec w 190C 13 minut.
Podać do pieczywa z musztardą, keczupem.
Do kosza frytownicy włożyć papier do pieczenia, położyć kiełbasę i trochę spryskać olejem rzepakowym i zamknąć kosz.
Frytownicę nastawić na 185C i 15 minut.
Paprykę pokroić na większe kawałki, cebule na talarki, czosnek pokroić drobno, wymieszać dokładnie wszystko z 2 łyżeczkami oleju, przyprawą do wieprzowiny.
Gdy frytownica da sygnał kiełbasę obrócić i wsypać warzywa, piec w 190C 13 minut.
Podać do pieczywa z musztardą, keczupem.
Pan Zmieszany