Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Polędwiczki z kiełbasą chorizo

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 7
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Masz polędwiczki wieprzowe, nie wiesz co z nimi zrobić, mam dla Ciebie propozycje. Delikatne mięso z polędwiczek z dodatkiem warzyw oraz aromatycznej kiełbasy, która sprawia, że potrawa ma wyrazisty smak.

Polędwiczki z kiełbasą chorizo

Składniki:

Polędwiczki z kiełbasą chorizo

 

  • 2 polędwiczki wieprzowe
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 papryka czerwona
  • 2 laseczki kiełbasy Chorizo
  • 100 g oliwek zielonych
  • 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego
  • 3 łyżeczki ketchupu
  • Mąka pszenna do panierki
  • olej do smażenia
  • sól
  • ½ łyżeczki papryki ostrej
  • 1 łyżeczka tymianku
  • 1 łyżeczka oregano

Sposób przygotowania:

Polędwiczki z kiełbasą chorizo

I

Polędwiczki z kiełbasą Chorizo

1. Mięso oczyszczam z błonek, kroję w plastry, delikatnie rozbijam, doprawiam solą. Następnie panieruję w mące pszennej oraz smażę na rozgrzanym oleju. Po usmażeniu odstawiam na bok.

II

Polędwiczki z kiełbasą Chorizo

2. Cebulę, czosnek obieram, drobno kroję smażę na rozgrzanym oleju.
3. Kiełbasę kroję w pół plasterki, dodaję do cebuli.
4. Paprykę oczyszczam z nasion, kroję w małe paseczki, dodaję do kiełbasy. Smażę około 10 minut, podlewam jedną szklanką wody i wsypuję oregano, tymianek, paprykę ostrą, dodaję ketchup oraz koncentrat pomidorowy. 5 Minut gotuję.

III

5. Na koniec sos łączę z mięsem.
6. Danie gotowe, podaję z sałatką oraz ziemniakami.
7. Smacznego.