Sposób przygotowania:
Polędwiczki z kiełbasą chorizoI
1. Mięso oczyszczam z błonek, kroję w plastry, delikatnie rozbijam, doprawiam solą. Następnie panieruję w mące pszennej oraz smażę na rozgrzanym oleju. Po usmażeniu odstawiam na bok.
II
2. Cebulę, czosnek obieram, drobno kroję smażę na rozgrzanym oleju.
3. Kiełbasę kroję w pół plasterki, dodaję do cebuli.
4. Paprykę oczyszczam z nasion, kroję w małe paseczki, dodaję do kiełbasy. Smażę około 10 minut, podlewam jedną szklanką wody i wsypuję oregano, tymianek, paprykę ostrą, dodaję ketchup oraz koncentrat pomidorowy. 5 Minut gotuję.
III
5. Na koniec sos łączę z mięsem.
6. Danie gotowe, podaję z sałatką oraz ziemniakami.
7. Smacznego.
Czekoladka 2