Sposób przygotowania:
Pulpety drobiowe smażone
Mięso z indyka gulaszowe pokroić w kostkę, umyć i osączyć. Zmielić przez maszynkę do mielenia mięsa. Do zmielonego mięsa dodać pokrojoną drobno cebulkę, jajko, przyprawić do smaku solą pieprzem papryką w proszku słodką i wędzoną.
Wymieszać masę mięsną rękoma i formować pulpety, panierować w bułce tartej. Rozgrać olej na patelni i smażyć pulpety na rumiano. Osączyć na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu.
Podawać z kaszą lub z ziemniakami.
Wymieszać masę mięsną rękoma i formować pulpety, panierować w bułce tartej. Rozgrać olej na patelni i smażyć pulpety na rumiano. Osączyć na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu.
Podawać z kaszą lub z ziemniakami.