jagoda59

jagoda59

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 483]

Pulpety drobiowe smażone

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
  • KALORIE: 300
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Takie pulpety drobiowe z mięsa indyczego t dobry i szybki pomysł na obiad. Można podać z kaszą, ziemniakami.

Pulpety drobiowe smażone Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Pulpety drobiowe smażone

 

  • mięso z indyka 600g
  • jajko 1 szt.
  • sól i pieprz do smaku
  • papryka słodka i wędzona po 1/4 łyżeczki
  • bułka tarta 200 g
  • tłuszcz do smażenia
  • cebula 1 szt.

Sposób przygotowania:

Pulpety drobiowe smażone
Mięso z indyka gulaszowe pokroić w kostkę, umyć i osączyć. Zmielić przez maszynkę do mielenia mięsa. Do zmielonego mięsa dodać pokrojoną drobno cebulkę, jajko, przyprawić do smaku solą pieprzem papryką w proszku słodką i wędzoną.

Wymieszać masę mięsną rękoma i formować pulpety, panierować w bułce tartej. Rozgrać olej na patelni i smażyć pulpety na rumiano. Osączyć na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu.

Podawać z kaszą lub z ziemniakami.
Pulpety  drobiowe smażone
mięso umyć i osuszyć, pokroić w kostkę grubszą
Pulpety  drobiowe smażone
umyte i osuszone mięso zmielić maszynką do mięsa
Pulpety  drobiowe smażone
Dodać pokrojoną cebulkę,jajko,pieprz i sól
Pulpety  drobiowe smażone
Przyprawione mięso wymieszać dokładnie rękoma
Pulpety  drobiowe smażone
Formować pulpety i obtaczać w bułce tartej, później smażyć