Sposób przygotowania:
Papryka z mięsem mielonym i pieczarkami
Pieczarki pokroić w kosteczkę, cebule również pokroić w kosteczkę. Najpierw smażyć cebulę przez chwilę później dodać pieczarki i smażyć ok. 10 min. Podsmażony farsz zostawić do ostygnięcia.
Do miseczki wrzucić mięso mielone, odciśnięte z wody bułeczki, 2 surowe jajka, skrojoną cebulę w kosteczkę (ja nigdy nie podsmażam cebuli do kotletów) posiekanego kopru (ale nie dużo parę szczypt) , posolić, popieprzyć,dodać przyprawy do żeberek, wlać trochę maggi do smaku, żeby się nie rozpadały dodać trochę bułki tartej. Wszystko dobrze wymieszać.
Papryki przedzielić na połówki wyskrobać środki i miąższ.
Do połówek papryk najpierw wsadzić trochę farszu z pieczarek a na to włożyć mięso mielone. Papryczki ułożyć na blaszce w włożyć do piekarnika. Piec w 150 stopniach ok. 30 min.
Z reszty mięsa mielonego robię zawsze kotleciki nadziewane resztką farszu. Robić tak jak zwykle kotlety mielone i w środku kotleta zrobić palcem dziurę jak największą aby tylko nie przebić się na wylot. Nałożyć farszu do środka zawinąć mięso do środka aby przykryło pieczarki i jeszcze raz uformować kotleta. Smażyć na patelni.
Dlaczego przyprawa do żeberek?
Lubię eksperymentować z przyprawami i kotlety z tą przyprawą smakują bardzo dobrze:)
Do miseczki wrzucić mięso mielone, odciśnięte z wody bułeczki, 2 surowe jajka, skrojoną cebulę w kosteczkę (ja nigdy nie podsmażam cebuli do kotletów) posiekanego kopru (ale nie dużo parę szczypt) , posolić, popieprzyć,dodać przyprawy do żeberek, wlać trochę maggi do smaku, żeby się nie rozpadały dodać trochę bułki tartej. Wszystko dobrze wymieszać.
Papryki przedzielić na połówki wyskrobać środki i miąższ.
Do połówek papryk najpierw wsadzić trochę farszu z pieczarek a na to włożyć mięso mielone. Papryczki ułożyć na blaszce w włożyć do piekarnika. Piec w 150 stopniach ok. 30 min.
Z reszty mięsa mielonego robię zawsze kotleciki nadziewane resztką farszu. Robić tak jak zwykle kotlety mielone i w środku kotleta zrobić palcem dziurę jak największą aby tylko nie przebić się na wylot. Nałożyć farszu do środka zawinąć mięso do środka aby przykryło pieczarki i jeszcze raz uformować kotleta. Smażyć na patelni.
Dlaczego przyprawa do żeberek?
Lubię eksperymentować z przyprawami i kotlety z tą przyprawą smakują bardzo dobrze:)
kasik12
eli_555