Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Kotlety mielone z pieczarkami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Drobiowe kotleciki z pieczarkami, które zrobimy w 30 minut. Drobno pokrojone mięso z serem faszerowane grzybami.

Kotlety mielone z pieczarkami

Składniki:

Kotlety mielone z pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Kotlety mielone z pieczarkami

ETAP 1:

Kotlety mielone z pieczarkami

1. Mięso bardzo drobno kroimy, przekładamy do miski, doprawiamy solą oraz przyprawą Gyros, wbijamy jajko, dodajemy żółty ser straty na tarce o dużych oczach. Następnie wsypujemy mąkę i mieszamy dokładnie wszystkie składniki.

ETAP 2:

Kotlety mielone z pieczarkami

2. Cebulę obieramy drobno kroimy, prużymy na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodajemy drobno pokrojone pieczarki, doprawiamy pieprzem oraz solą.

3. Z mięsa robimy okrągłe kotlety, w środku otwór, w którym umieszczamy po łyżce pieczarkowego farszu.

ETAP 3:

Kotlety mielone z pieczarkami

4. Każdy kotlety obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju.

ETAP 4:

5. Kotlety gotowe.

6. Smacznego.