bogusia82

bogusia82

Złoty Ekspert
[Przepisów: 873]

Kotlety mielone z ryby

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Kotlety są smaczne i soczyste, często przyrządzam je na wigilijny stół dla dzieci, bardzo chętnie jedzą takie kotleciki.

Kotlety mielone z ryby

Składniki:

Kotlety mielone z ryby

 

  • 0,5 kilograma filetów z dorsza
  • 2 -3 łyżki bułki tartej
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 jajko
  • sól, pieprz
  • przyprawa do ryb
  • bułka tarta do obtoczenia
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Kotlety mielone z ryby
Rybę mielimy, jak zamrożona to wcześniej rozmrażamy ją, przekładamy do miski. Dodajemy jako, bułkę tartą, majonez, mieszamy i doprawiamy do smaku sola, pieprzem i przyprawą do ryb.

Z masy formujemy okrągłe kotlety , obtaczamy w bułce tartej, smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obydwu stron.