goofy9

goofy9

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1117]

Kotlety mielone z dorsza

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Dorsza można zastąpić np. filetami innej ryby

Kotlety mielone z dorsza Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kotlety mielone z dorsza

 

  • 1 kg polędwica z dorsza
  • 3 sztuki marchew
  • 1/2 sztuka seler
  • 1 sztuka pietruszka
  • 2 sztuki cebula
  • 1 pęczek natka pietruszki
  • 1 pęczek koperek
  • 1 kawałek por
  • Sól
  • pieprz
  • bułka tarta do panierowania
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Kotlety mielone z dorsza
Rybę porcjujemy. Jarzyny obieramy i gotujemy. Zieleninę dokładnie myjemy. Mięso ryby, warzywa i zieleninę mielimy w maszynce do mięsa. Masę doprawiamy do smaku i mieszamy. Z masy formujemy kotleciki, panierujemy w bułce tartej i smażymy na oleju z obu storn. Podajemy z ziemniaczkami i surówką.
Kotlety mielone z dorsza
Rybę porcjujemy i kroimy na niewielkie kawałki
Kotlety mielone z dorsza
Zieleninę dokładnie myjemy pod bieżącą wodą
Kotlety mielone z dorsza
Rybę oraz warzywa mielimy w maszynce do mięsa
Kotlety mielone z dorsza
Z masy formujemy kotleciki, panierujemy w bułce tartej i smażymy na oleju z obu storn