Gracer

Gracer

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 300]

Kotlety mielone z koperkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Kotlety z mieszanego mięsa mielonego wieprzowo wołowego z dużą ilością koperku są smaczne i soczyste.

Kotlety mielone z koperkiem Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Kotlety mielone z koperkiem

 

Sposób przygotowania:

Kotlety mielone z koperkiem
Mięso wieprzowe i wołowe mielimy wraz z cebulą i czosnkiem. Bułkę moczymy, odciskamy dodajemy do mięsa. Dodajemy posiekany koperek oraz wbijamy jajko, doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy do połączenia.

Formujemy kotlety które obtaczamy w bułce tartej. Smażmy na rozgrzanym smalcu po kilka minut z dwóch stron.
Kotlety mielone z koperkiem
mięsa mielimy w maszynce wraz z cebulą i czosnkiem
Kotlety mielone z koperkiem
do mięsa dodajemy namoczoną bułkę i odciśniętą
Kotlety mielone z koperkiem
dodajemy jajko koperek i doprawiamy całość do smaku
Kotlety mielone z koperkiem
formujemy kotlety i obtaczamy je w bułce tartej
Kotlety mielone z koperkiem
smażymy po kilka minut z dwóch stron