Sposób przygotowania:
Karminadle wieprzowo-wołowe Eli
Bułkę namoczyć w wodzie. Miękką bułkę odcisnąć z wody. Mięso wieprzowe i wołowe umyć,osuszyć ręcznikiem papierowym i pokroić w dużą kostkę. Cebule i czosnek obrać z łupinek. Pokrojone mięsa,cebule i czosnek zmielić w maszynce z grubym sitkiem. Do miski ze zmielonym mięsem i cebulą z czosnkiem dodać jajka,odciśniętą z wody bułkę,przyprawę do mielonego.majeranek,sól i pieprz. Całość dokładnie wyrobić. Z masy mięsnej odrywać porcje i formować kotlety. Uformowane karminadle obtoczyć w bułce tartej. Na patelni rozgrzać olej i smażyć kotlety z obu stron na rumiano. Na talerz położyć kilka warstw papierowego ręcznika. Na talerz z ręcznikiem wykładać usmażone kotlety żeby odciekły z tłuszczu. Smacznego!