lipka02

lipka02

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1186]

Kotlety mięsno-kapuściane

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Kotleciki z mięsem i kapustą które serwuje na obiad

Kotlety mięsno-kapuściane

Składniki:

Kotlety mięsno-kapuściane

 

  • 1 kg białej kapusty
  • 2 cebule
  • 2 jaja
  • 30 dag mielonego mięsa wieprzowego
  • 4 łyżki bułki tartej
  • zielenina
  • pieprz
  • sól
  • tłuszcz do smażenia

Sposób przygotowania:

Kotlety mięsno-kapuściane
Kapuste dobrze umyj,usuń stare i brzydkie liście i pokrój ją na kawałki.Nastepnie włóż do wrzącej wody i gotuj aż stanie się miękka. Odcedź ją i dobrze odciśnij z wody najlepiej rękami a następnie zmiel w maszynce razem z cebulą. Do zmielonej kapusty dodaj mięso, tartą bułkę żółtka i lekko ubitą pianę z białek a także wszystkie przyprawy. Wymieszaj dobrze masę jesli wydaję ci się za rzadka dodaj więcej bułki tartej.Formuj z masy średniej wielkości kotleciki które smaż na rozgrzanym tłuszczu z dwóch stron.

Tagi:

mięso tarta