Sposób przygotowania:
Kotlety pieczone z makreli
Makrelę myjemy i osuszamy, pozbawiamy ości i skóry. Przepuszczamy przez maszynkę do mielenia 2 razy.
Do masy rybnej dodajemy jajko i przyprawy i wsypujemy mielone siemię. Masę dokładnie wyrabiamy i formujemy kotlety. Przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i wstawiamy do nagrzanego piekarnika.
Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 25 minut z każdej strony. Upieczone przekładamy na talerz i dekorujemy pokrojonym koperkiem.
Do masy rybnej dodajemy jajko i przyprawy i wsypujemy mielone siemię. Masę dokładnie wyrabiamy i formujemy kotlety. Przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i wstawiamy do nagrzanego piekarnika.
Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 25 minut z każdej strony. Upieczone przekładamy na talerz i dekorujemy pokrojonym koperkiem.