Sposób przygotowania:
Spaghetti bolognese z boczkiem i paprykąETAP 1:
Cebulę i paprykę kroimy w kostkę.
Boczek kroimy w małe paseczki i smażymy na patelni. Do boczku dodajemy paprykę i cebulę, smażymy chwilę razem.
ETAP 2:
Na patelnię wrzucamy mięso mielone, smażymy, doprawiamy solą, pieprzem, słodką i ostrą papryką mieloną i oregano.
ETAP 3:
Do mięsa i warzyw dodajemy pomidory z puszki i bulion. Podgrzewamy, aż pomidory się rozpadną, a sos zredukuje i uzyska optymalną gęstość. Sos doprawiamy do smaku.
ETAP 4:
W międzyczasie gotujemy makaron. Do sosu dodajemy odrobinę wody z makaronu.
Makaron odcedzamy i łączymy z sosem.
Spaghetti rozkładamy na talerze, każdą porcję posypujemy startym parmezanem.